După-amieze de povești și organizare feministă

Începând cu data de 1 martie am făcut un apel la materiale pentru un zine feminist
(https://acasacluj.noblogs.org/apel-la-strangere-de-materiale-pentru-zine-feminist/). Deadline-ul este 30 aprilie, iar adresa de mail la care se strang materialele este feminism.cluj@gmail.com.

Vrem să publicăm împreună texte despre experiențele, gândurile și reflectările noastre cu privire la poveștile personale ce au toate ecou colectiv. Așa că vă propunem să ne și întâlnim să povestim despre ele. În după-amiezele de joi, 20 si 27 aprilie, organizăm la A-casă spațiu de lucru. Vrem ca procesul de scriere și publicare al acestui zine să fie unul externalizat, în care oricine vrea să se implice să fie liberă să o facă.

Structura propusă este următoarea:
20 si 27 APRILIE 2017
– orele 15-22 spațiu de lucru la A-casă: haide când vrei și stai cât poți!
– activități sugerate pe durata după-amiezii (lista e liberă la completare și nimic din următoarele nu sunt obligatorii):
–> traducerea in limba română de texte deja existente în biblioteca de la A-casă sau de pe internet,
–> scrierea unei povești personale (ex. bancuri de tipul “intamplarea sexista a zilei”, narațiuni sau poezii),
–> desenare sau crearea de colaje cu materialele disponibile (lino-ștampile, spray-uri și șabloane, reviste, lipici etc),
–> research pe teme de interes (ex. mișcarea fascistă a coaliției pentru familie în romania/europa etc.)
– ora 20 povești colective: ce subiecte vrem să atingem cu această publicație, cine cu ce contribuie, ce texte s-au primit/se primesc online, promovare etc.

________________
Vrem să colectăm povești și texte într-un zine (revistă/broșură/magazine/zine) care va fi publicat în luna mai. Simțim nevoia de a avea astfel de materiale tipărite în limba română, pentru a le distribui și a ajunge la cât mai multe și mulți dintre noi. Vrem să creăm această platformă pentru a ne împărtăși experiențele prin texte, desene, poezii, poze, colaje, orice poate fi reprodus tipărit. Povestea pe care alegi să o împărtășești se poate situa oriunde în spectrul de emoții pozitiv-negativ, o poți semna, poți folosi un pseudonim sau poți rămâne anonimă. Poate fi ceva ce ai trăit personal sau o experiență la care ai fost martoră sau din care ai avut ceva de învățat. Pentru a păstra veridicitatea experienței, limbajul licențios nu va fi cenzurat.
Indiferent dacă ai mai scris până acum sau nu, povestea în sine este importantă. Alege să o exprimi cum vrei! Textele vor fi editate pe cât de puțin posibil, pentru claritate și cu consultarea autoarei înainte de publicare.
Textul poate fi de la 200 la 4000 de cuvinte, desenele pot fi mâzgâlituri grăitoare sau fotografii/colaje etc și le poți trimite până în 30 aprilie la adresa de mail feminism.cluj@gmail.com.

Varietatea situațiilor pe care le trăim este mare, toate avem experiențe opresive ce ne afectează, ne construiesc sau ne influențează în mod cert. Experința acestora însă este resimțită diferit de fiecare dintre noi în funcție de vârstă, statut social, orientare sexuală, clasă economică, etnie sau abilități. De aceea aceste povești ne unesc, ne solidarizează și ne dau putere să luptăm în continuare pentru egalitate și echitate în toate sferele. Hai să le punem laolaltă și să ne facem vocea auzită!

Leave a Reply